مطالب روز

چطور جوش نزنیم؟ راهکارهای جلوگیری از جوش و آکنه

چه طور جوش نزنیم

چه طور جوش نزنیم؟ ابتدا بهتر است بدانیم علت جوش زدن چیست؟

پوست دارای منافذی با غدد چربی است که در دوران بلوغ، یک جهش رشد ناگهانی رخ می‌دهد که منجر به ترشح غیرطبیعی هورمون می‌شود. ترشح غیرطبیعی آندروژن باعث تولید چربی اضافی می‌شود. این چربی سپس منافذ را مسدود می‌کند و باعث ایجاد جوش می‌شود. جوش صورت بیشتر در دوره نوجوانی شایع است اما در بعضی از افراد بزرگسال نیز دیده می شود.

شکی نیست که افراد زیادی با جوش صورت درگیر بودند و در واقع یکی از متداول ترین مشکلات پوستی محسوب می شود. در این بخش از گلدن فیس قصد داریم یک راهنمای جامع درباره اینکه چه طور جوش نزنیم و بهترین درمان سریع برای جوش را بررسی کنیم.

انواع آکنه چیست؟

انواع مختلفی از آکنه صورت وجود دارد که البته هر کدام از آن ها علل مختلفی دارد. در ادامه انواع جوش های صورت را بررسی می کنیم:

  • آکنه کیستیک: اولین نوع جوش است. آکنه کیستیک باعث ایجاد جوش‌های عمیق و چرکین می‌شود. این جوش‌های صورت می‌توانند روی صورت زخم ایجاد کنند.
  • آکنه قارچی: مورد بعدی آکنه قارچی است. این آکنه زمانی رخ می‌دهد که مخمر در فولیکول‌های مو تجمع پیدا کند. این جوش ها می‌توانند خارش‌دار و ملتهب باشند.
  • آکنه هورمونی: مورد بعدی آکنه هورمونی است که بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد که تولید بیش از حد سبوم دارند که منافذ پوست آنها را مسدود می‌کند.

در هر صورت آکنه می تواند بر عزت نفس شما تاثیر منفی داشته باشد و گاهی آسیب دائمی روی پوست شما به جا بگذارد. پیشنهاد می شود از ابتدا یک پزشک کمک بگیرید تا بهترین گزینه درمانی را برای شما ارائه دهد.

چه طور جوش نزنیم؟ راهکارهای درمان انواع جوش صورت

همان طور که اشاره شد حتی اگر دوران نوجوانی را گذرانده باشید، ممکن است هنوز هم با جوش صورت دست و پنجه نرم کنید. متأسفانه، بسیاری از افراد تا بزرگسالی با آکنه زندگی می‌کنند. در ادامه این بخش از گلدن فیس روش های کاربردی درمان جوش صورت را بررسی می کنیم.

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های مختلف و متنوعی برای درمان انواع جوش صورت وجود دارد. هر نوع درمان جوش صورت با توجه به سن، نوع جوش و شدت و میزان آن متفاوت است.

پزشک ممکن است درمان های مختلفی مانند مصرف داروهای خوراکی، داروهای موضعی یا روش های خانگی را برای درمان پوست شما توصیه کند. هدف از درمان آکنه، جلوگیری از تشکیل جوش‌های جدید و بهبود لکه‌های موجود روی پوست است.

 

 

درمان تضمینی جوش صورت

صورت خود را با آب ولرم بشویید

از استفاده از آب خیلی گرم یا خیلی سرد خودداری کنید.بهتر است از شوینده متناسب با پوست تان استفاده کنید که پوست را مرطوب و تغذیه و ترشح چربی روی صورت را کنترل می‌کند.

عرق کردن منافذ پوست را مسدود می کند و منجر به آکنه می شود. بنابراین حتما بعد از عرق کردن پوست خود را بشویید. استفاده از محصولات ضدجوش مانند سرم ضد جوش نیاسامید اسید اوردینری بعد از شستن صورت می تواند تا حد زیادی موثر باشد.

مرطوب کردن پوست

بسیاری از محصولات ضدجوش صورت حاوی موادی هستند که پوست را خشک می‌کنند، بنابراین همیشه از مرطوب‌کننده‌ مناسب استفاده کنید. مرطوب کننده پوست می تواند خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست را به حداقل برساند. بنابراین با وجود اینکه پوست چرب و پر از جوش دارید استفاده از مرطوب کننده را فراموش نکنید.

مطلب پیشنهادی: فواید کرم آبرسان و دلایل استفاده از آن

از محصولات آرایش به میزان کم استفاده کنید

یکی از روش های درمان جوش صورت کم کردن استفاده از محصولات آرایشی است. در صورت امکان از لوازم آرایشی بدون چربی و بدون رنگ و مواد شیمیایی اضافه استفاده کنید. پیشنهاد می شود که قبل از خرید، لیست مواد تشکیل دهنده روی برچسب محصول را بخوانید.

لایه‌برداری پوست را فراموش نکنید

در ادامه مطلب چه طور جوش نزنیم به تاثیر لایه برداری صورت در درمان جوش می پردازیم. بهتر است هر ۱۵ روز یک بار صورت خود را به آرامی اسکراب کنید تا آلودگی ها، پوست مرده یا هرگونه جوش سرسیاه یا سرسفید روی صورت از بین برود. البته توجه کنید که در اسکراب کردن زیاده‌روی نکنید.

مطلب پیشنهادی: سرم اوردینری ضد جوش و لایه بردار قرمز

 

درمان خانگی جوش صورت

از تماس مستقیم با آفتاب پرهیز کنید

اشعه ماوراء بنفش خورشید یکی از دلایل جوش صورت است. تماس مستقیم با نور خورشید می‌تواند التهاب و قرمزی پوست را افزایش دهد و باعث هایپرپیگمنتاسیون شود.

بد نیست بدانید که برخی از داروهای جوش صورت ممکن است پوست را نسبت به نور خورشید حساس‌تر کنند. در این شرایط بهتر است که زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب را کمتر کنید.

استرس و اضطراب را کاهش دهید و ورزش کنید

برای اینکه جوش نزنیم باید به سرگرمی‌های مختلف بپردازیم یا یک برنامه ورزشی منظم داشته باشیم تا استرس کمتری داشته باشیم. برای کاهش استرس، می توان مرتباً مدیتیشن کرد. ورزش کردن نیز به کاهش چربی و ترشح چربی از منافذ پوست کمک می‌کند.

مایعات فراوان بنوشید

نوشیدن مایعات کافی یکی از بهترین راهکارهای رفع جوش صورت است. وقتی که بدن هیدراته باشد سموم را به طور منظم از بدن دفع می‌کند و منافذ پوست را از آلودگی و چربی دور نگه می‌دارد. این کار به کاهش عفونت و التهاب در بدن کمک می‌کند.

تخلیه و استخراج جوش

یکی از روش های درمان جوش تخلیه جوش است. پزشک شما ممکن است از ابزارهای مخصوصی برای برداشتن انواع جوش‌های سرسفید و سرسیاه استفاده می کند.

این روش به طور موقت ظاهر پوست شما را بهبود می‌بخشد، اما ممکن است باعث ایجاد جای زخم روی پوست شوند.

استفاده از عسل

مورد بعدی در راهنمای چه طور جوش نزنیم عسل است. زردچوبه و عسل ، دارچین یا آبلیمو به کم کردن جوش های فعال کمک می‌کند.

ترکیب عسل، زردچوبه و دارچین همگی دارای خواص ضدباکتریایی هستند که در کاهش التهاب و عفونت پوست تاثیر زیادی دارند. عسل همچنین می تواند به حفظ رطوبت و سلامت پوست کمک کند.

عصاره چای سبز یک درمان خانگی برای جوش صورت

برای رفع جوش های صورت می توان از عصاره چای نیز استفاده کرد. عصاره چای سبز را پوست بمالید. چای سبز با آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد منافذ پوست را تمیز و پوست را مرطوب می‌کند.

آب را بجوشانید و چای سبز را به مدت نیم ساعت در آن خیس کنید. این محلول را با یک پنبه روی صورت بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نگه دارید. آن را با آب ساده بشویید. این کار را یک بار در هفته انجام دهید تا پوست بدون چربی را تجربه کنید.

خواب کافی و سلامتی پوست

داشتن خواب کافی برای سلامتی جسم و روان ضروری است. بنابراین بهتر است که شب‌ها زود بخوابید. مطمئن باشید که این توصیه برای خیلی از مشکلات مفید خواهد بود.

کمبود خواب می تواند میزان گردش خون را کاهش دهد. به همین علت است که خواب شما کم باشد دچار رنگ‌پریدگی پوست می‌شوید.

پوست صورت هنگام خواب خود را ترمیم می‌کند. خواب ناکافی می‌تواند سطح هورمون استرس به نام کورتیزول را افزایش دهد و منجر به بروز جوش و مشکلات دیگر شود.

برای درمان جوش صورت صبر داشته باشید

مانند هر درمان دیگر برای از بین بردن جوش های صورت باید به آن زمان کافی بدهید و انتظار نداشته باشید که یک شبه صورت شما بدون جوش شود. فراموش نکنید که هر درمانی نیاز به یک دوره درمانی دارد تا نتیجه لازم را نشان دهد.

درمان قطعی جوش صورت

درمان خانگی جوش صورت

در پایان راهکارهای چه طور جوش نزنیم بهتر است یک درمان خانگی برای جوش صورت ارائه دهیم. شاید برایتان جالب باشد که حرارت و گرما باعث افزایش گردش خون می شود. حرارت دادن باعث می شود که گلبول های سفید بیشتری برای مبارزه در آن قسمت جمع شود.

برای این کار شما می توانید که کمپرس گرم را روزی سه بار به مدت 20 دقیقه روی قسمت موردنظر قرار دهید تا جوش صورت برطرف شود.

با اصلاح رژیم غذایی چه طور جوش نزنیم؟

اصلاح رژیم غذایی می تواند در کاهش جوش صورت موثر باشد. پیشنهاد می شود که مصرف قند و چربی را کم کنید تا در مدت کوتاهی نتیجه خود را نشان میدهد. پیشنهاد می شود این مواد غذایی را در رژیم غذایی کنترل کنید:

  • نان سفید
  • نوشابه گازدار
  • کیک دونات
  • شیرینی
  • فست فود
  • غذاهای کنسرو شده

جوش بیشتر در کدام قسمت بدن است؟

به طور معمول در بعضی از قسمت های بدن جوش بیشتر بروز پیدا می کند. اولین جا، صورت است که درمان آن اهمیت زیادی دارد. بعد از صورت سینه، شانه و پشت بیشترین غدد چربی را دارند و مستعد جوش زدن هستند.

 

درمان جوش در دوره بارداری ممکن است؟

معمولا بسیاری از درمان‌های آکنه در دوران بارداری بی‌خطر نیست. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، برای درمان آکنه بهتر استب ه پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا بر اساس شرایط شما بهترین درمان را ارائه دهد.

تاثیر جوش بر سلامت روان

جوش صورت علاوه بر تاثیر در زیبایی باعث اختلال در سلامت روان شما می شود زیرا بر ظاهر و عزت نفس شما تأثیر می‌گذارد.

آکنه بیشتر برای نوجوانان و بزرگسالان جوان، چالش برانگیز است. جوش می تواند باعث اضطراب شما شود یا مانع از حضور شما در فعالیت‌های اجتماعی با دوستان و خانواده‌ می‌شود. بنابراین درمان قطعی جوش صورت در سن نوجوانی بسیار مهم است و حتما باید کنترل شود.

 

جوش و آکنه چقدر شایع است؟

اگر از آکنه صورت رنج می برید ناامید نشوید و بدانید که تنها نیستید. در واقع، آکنه شایع‌ترین بیماری پوستی است که افراد در همه گروه های سنی تجربه می‌کنند. طبق آمار ۸۰٪ از افراد ۱۱ تا ۳۰ ساله دست کم یک بار یک نوع خفیف آکنه را تجربه کرده اند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

بهترین زمان مراجعه به پزشک در ابتدای مشاهده جوش های صورت است. به محض بروز جوش‌ها به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید بلافاصله قبل از ماندن جای زخم، درمان خود را شروع کنید.

یا اگر از روشی استفاده می‌کنید که برای از بین بردن آکنه شما مؤثر نیست یا باعث تحریک بیشتر پوست مانند خارش یا تغییر رنگ پوست می‌شود، حتما با پزشک مشورت کنید.

جمع بندی

بدون شک آکنه می‌تواند در هر سنی آزاردهنده باشد. اگر شما هم با جوش‌های پوستی دست و پنجه نرم می‌کنید، با تغییراتی در سبک زندگی آکنه را درمان کنید و پوست خود را شفاف و بدون جوش نگه دارید.

برای اینکار یک برنامه مراقبت از پوست تنظیم کنید و برنامه روزمره‌ای مانند ورزش، دوری از معرض مستقیم نور خورشید و دستکاری نکردن جوش را تعیین کنید.

اگر در کنترل و درمان جوش صورت مشکل دارید، برای بهترین درمان جوش های خود به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *